Forberedelse for flytting

Det er mange ting å tenke på når man skal flytte. Når man har bodd på et sted i noen år, så har man knyttet seg til stedet man bor og man har også registrert sin adresse flere steder. Man har kanskje barn som går på skole eller i barnehage, og de må også ha en kontinuitet i forhold til sin vei videre i livet. Mange oppdager at det krever mer enn man forventer å gjennomføre en flytting. Dersom man flytter alene krever det en del forberedelser, men som familie er det enda flere faktorer som skal falle på plass.

Video med gode flyttetips

Praktiske forberedelser

Det er mange ting som skal på plass, noen som er direkte relatert til flyttingen, men også noen ting man må utføre før flyttingen starter eller etter man har flyttet. I noen tilfeller stilles det krav om at man må oppdatere informasjon innen en viss periode etter man flytter, mens andre ting er kun av praktisk betydning. Eksempler på ting man trenger å forberede i forbindelse med flytting kan være at man må utføre en adresseendring, til folketrygden og til Posten, man bør vurdere ettersending av post og velge et flyttefirma som gir det beste alternativet.

Forberedelser for selv flyttingen

I tillegg til at man må utføre en del ting i forkant av flyttingen eller etterpå, så trenger man også å følge opp flere ting som er direkte knyttet til å gjennomføre flytteprosessen. For eksempel gjelder dette at man må velge et flyttefirma, vurdere om man ønsker å benytte seg av flyttevask og det kan også bety at man trenger å planlegge flyttingen. Det er viktig å bruke tid på disse oppgavene, da forskjellen mellom et bra og et dårlig valg enten kan være at man må betale mer for jobben eller at man ikke får levert den tjenesten man ønsker.

Ønsker du hjelp med flytting? Spørr etter gratis flyttetilbud her!

Seneste inlegg:

Flytte med dyr

Flytting med dyr Dyr blir lett påvirket av stress i forbindelse med flytting, så det er viktig å tenke på kjæledyr i forbindelse med flyttingen.

Les mer »

Flytte med barn

Flytte med barn – Tips! Det er viktig å huske på barnas ve og vel når man skal flytte. Å flytte fra kjente omgivelser, fra

Les mer »

Få tilbud nå